3D Laserscannen

3D laserscannen is een innovatieve technologie die steeds vaker wordt toegepast in de industrie. Deze technologie maakt het mogelijk om objecten en gebouwen snel en nauwkeurig in kaart te brengen en te digitaliseren.

Inmeten met een 3D Laser­scan: de basis voor BIM

Met behulp van een laserscanner wordt het object of gebouw in 3D vastgelegd, waardoor er een zeer gedetailleerd en accuraat model ontstaat. In de industrie wordt 3D laserscannen onder andere gebruikt voor het in kaart brengen van fabrieksinstallaties, productielijnen en opslagruimtes. Hierbij kunnen de scans bijvoorbeeld worden gebruikt om de huidige situatie in kaart te brengen en te vergelijken met ontwerptekeningen. Op deze manier kunnen afwijkingen worden opgespoord en kan er efficiënt worden gewerkt aan eventuele aanpassingen. Daarnaast is bij aanvang van ieder bouwproces het van groot belang dat de betreffende omgeving exact wordt opgenomen zodat het als basis voor het BIM-model kan dienen.

Benieuwd hoe 3D laserscanning jou kan helpen?

3D laserscannen is een snelle en nauwkeurige manier om de huidige situatie in kaart te brengen en te digitaliseren, waardoor er efficiënter en kostenbesparend gewerkt kan worden.

Onze overige expertises

Advies brandregelgeving

Industriële Constructies