Industriële constructies

Bouw en verbouw van industriële constructies en gebouwen vormt het DNA van ons bureau. Wij zijn een echte industriële speler in de markt en hebben een schat aan ervaring opgebouwd in het uitvoeren van projecten binnen deze sector.

Het vertalen van een bouwkundig of architectonisch ontwerp naar een constructief ontwerp is een belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Dit wordt veelal gedaan met behulp van traditionele bouwmaterialen zoals beton, staal en/of hout. Bij ons zijn we echter niet alleen gespecialiseerd in deze materialen, maar staan we ook open voor innovatieve alternatieven.

Wij begrijpen dat duurzaamheid en veiligheid belangrijke factoren zijn bij het ontwerpen en bouwen van constructies. Daarom werken wij nauw samen met onze leveranciers om de beste oplossingen te vinden voor jouw project. Door gebruik te maken van composietmaterialen, zoals carbonfiber, staal- en glasvezels, kunnen wij niet alleen de levensduur van de constructie verlengen, maar ook de veiligheid en stabiliteit verbeteren.

Bij ons draait alles om samenwerking. Wij geloven dat het bouwen van een constructie niet alleen draait om het voltooien van een opdracht, maar ook om het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten. Daarom stellen wij ons open voor alle ideeën en visies en werken wij samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing te vinden voor hun bouwproject.

Kortom, A&I Kwant Civiel b.v. staat voor innovatie, duurzaamheid, veiligheid en samenwerking. Of je nu op zoek bent naar een bouwpartner voor de bouw van een nieuw project of voor de renovatie van een bestaande constructie, wij staan voor je klaar om jouw visie te realiseren.

A&I Kwant Civiel b.v. heeft zich gespecialiseerd in de bouw van (scheeps)hallen en kadeconstructies, met name langs het Winschoterdiep van Groningen tot Hoogezand. Dit specialisme hebben wij in huis gehaald met de overname van A&I Hoogezand in 2011.

De bouw van scheepshallen is een specifiek vakgebied vanwege de hoge optredende belastingen die hoog in het gebouw uit scheepssecties voortkomen. Deze belastingen moeten vervolgens op een relatief beperkt oppervlak naar de funderingen worden afgevoerd. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij dit soort projecten tot een succesvol einde brengen.

Ook kadeconstructies behoren tot ons specialisme. Kadeconstructies moeten stevig genoeg zijn om grote schepen te kunnen laden en lossen, maar tegelijkertijd moeten ze ook flexibel genoeg zijn om de bewegingen van het water op te vangen. Onze vakmensen zijn in staat om kadeconstructies te ontwerpen en bouwen die aan deze eisen voldoen.

Samen met onze opdrachtgevers en partners gaan we altijd op zoek naar de beste materialen en technieken om aan deze eisen te voldoen. Ook duurzaamheid en veiligheid spelen hierbij een belangrijke rol. Door het hele proces, van ontwerp tot oplevering, houden we dan ook altijd rekening met deze factoren.

Industriële bedrijfshallen zijn vaak uitgerust met kraanbanen om grote massa’s horizontaal te kunnen transporteren. Bij nieuwbouw worden deze kraanbanen vaak al in het ontwerp meegenomen, maar het is ook mogelijk om ze achteraf in te bouwen door middel van constructieve voorzieningen.

Het ontwerp en de toepassing van kraanbanen brengen raakvlakken met andere vakgebieden met zich mee, zoals werktuigbouwkunde en besturingstechniek. Naast het Bouwbesluit zijn er nog andere normen en richtlijnen van toepassing, zoals de Machinerichtlijnen en Programma’s van Eisen.

Voor het bepalen van de krachtwerking vanuit de kranen en het toetsen van de kraanbanen zelf wordt gebruik gemaakt van niet-standaard softwaretoepassingen in overleg met de toeleveranciers. Ook worden rapportages opgesteld voor keuringsinstanties van hijsvoorzieningen ter onderbouwing van de optredende krachtwerking op de onderliggende constructie.

Het ontwerp en de implementatie van kraanbanen is dus een complex proces dat expertise vereist vanuit meerdere vakgebieden. Bij A&I Kwant Civiel b.v. hebben we ruime ervaring met het ontwerp en de bouw van industriële bedrijfshallen en de toepassing van kraanbanen. We werken nauw samen met onze opdrachtgevers en toeleveranciers om tot de beste oplossingen te komen voor hun specifieke vraagstukken.

Bij dynamisch belaste constructies en machinefundaties spelen trillingen een belangrijke rol. Vooral bij frequentie-gestuurde compressoren is het van belang om deze trillingen op te vangen. Daarvoor worden al dan niet onderheide machinefundaties gebruikt. Het ontwerpen en realiseren van dergelijke constructies vergt expertise en samenwerking met (onder)aannemers en toeleveranciers.

Naast het opvangen van trillingen, wordt ook steeds vaker de grens van de constructieve slankheid opgezocht om inbouw van constructieve elementen mogelijk te maken. Hierbij is een nauwkeurige voorbereiding van de bouwplannen essentieel. Door nauw samen te werken met alle betrokken partijen kunnen bouwkundige constructies en machinefundaties worden gerealiseerd die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Tijdens het ontwerpproces wordt rekening gehouden met diverse factoren, zoals de optredende belastingen, het gebruik van de constructie en de omgeving waarin deze zich bevindt. Het is van belang dat de constructie veilig en stabiel is, ook onder extreme omstandigheden. Daarom wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde softwaretoepassingen en wordt er samengewerkt met keuringsinstanties om de veiligheid van de constructie te waarborgen.

Kortom, bij dynamisch belaste constructies en machinefundaties komt veel kijken. Door expertise en samenwerking met alle betrokken partijen kunnen deze constructies echter veilig en duurzaam worden gerealiseerd.

Bouwoplossingen die de tand des tijds doorstaan

Wij begrijpen dat het bouwen of verbouwen van een industrieel pand een complex proces is. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om vroegtijdig betrokken te worden bij het project. Op deze manier kunnen wij meedenken en adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie. Hierdoor ben je er zeker van dat het eindresultaat voldoet aan jouw verwachtingen en eisen.

Onze overige expertises

Advies brandregelgeving

3D Laserscannen